Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní soustředění Sušice 2020 - online

19. 1. 2020

Stejně jako loni jsme i letos vyrazili nabírat fyzickou kondici do Sušice. Bohužel před odjezdem na soustředění téměř polovinu týmu zkosila viróza, takže místo polykání naběhaných kilometrů a pocení se na hřišti čeká  nemocné kluky polikání léků a pocení se v posteli pod dekou. Opět máme k dispozici hřiště s umělým povrchem, ubytování přímo v hotelu Fuferna, ale hlavně možnost přírodních výběhů, obzvlášť oblíbené schody a nově i křížovou cestu k Andělíčku.

1. den -  19.1.2020

Soustředění jsme nezačali radostně, kdy jsme po 10 minutách pobytu na Fuferně museli poslat domů marodit dalšího hráče. V Sušici jsme zůstali v 11 lidech,  z toho dva trenéři. Po obědě, zabydlení a uložení věcí jsme vyběhli k první tréninkové jednotce na umělku. Zde si kluci dali herní trénink, se střelbou a samozřejmě běháním. Téměř 10 naběhaných kilometrů kluci zvládli na jedničku a mohlo se jít na večeři. Po večeři jsme se ponořili do virtuálního světa a uspořádali fotbalový turnaj na PS 4. Slavnostní los vytvořil týmové dvojce (Honajs- Hofi trenér, Olda - Troji, Med- Dáva, Hofi - Jára, Mates - Fery ml.), které se v jedné skupině utkali mezi sebou. Do druhé večeře - řecký jogurt s nakrájeným ovocem,  se podařilo odehrát základní skupinu, kdy se vítězem stala dvojice Olda s Trojim. Bohužel se s turnajem rozloučila dvojce Honajs - Hofi trenér, která bojovala statečně, ale na zkušené mazáky virtuální Fify nestačila. Zítra bude turnaj pokračovat semifinalovými boji. Následovalo odevzdání mobilů a večerka. Zítra ráno nás čeká první výběh do přírody, na který se všichni moc a moc těší.

los.jpg

 

 

 

 

 

 

 

hrajem.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2-vecere.jpg

 

 

 

 

 

 

 

vecere-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. den - 20.1.2020

Druhý den rovná se výběh na Andělíček. Budíček v 7:30 hodin, snídaně, krátká pauza na vytrávení a jde se na věc. Kluci zvládli 800 schodů s překvapující lehkostí a  na vrcholu si zahráli za odměnu mlýn, jehož vítězem byl Mates Novák. Následovala cesta zpět, kdy jsme vyzkoušeli křížovou cestu, tentokrát směrem dolů. Po návratu k Fuferně si klici zahráli piškvorky na sněhu a poté konečně vytoužená sprcha a oběd.

schody1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

schody2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

foto-na-vrcholu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

na-kopci.jpg

 

 

 

 

 

 

 

kriz-dolu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po vydatném obědě, si kluci dali hodinový odpočinek v posteli a poté byly na pořadu dne semifinalové boje v turnaji. Odpoledne nás čeká ještě jedna tréninková jednotka na hřišti a večer, po večeři vytoužený bazén, vířivka a relax v teplé vodě. Samozřejmě i tobogán. Po bazénu se dohrál turnaj a vítězem se stala dvojce Hofi ml. s Járou. Hned po skončení turnaje proběhl pod taktovkou Oldy Šimla st., který doplnil realizační tým, los druhého turnaje. Nově vzniklé dvojce Hofi st.- Fery ml., Hofi - Olda, Dáva - Honajs, Mates - Jára, Med - Troji.

bazen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. den - 21.1.2020

Třetí den soustředění a únava se začíná projevovat. Kluky už pobolívají nohy, ale to je známka, že tréninkové jednotky dávají naplno a nic nešidí. Nic na tom ale nemění, že nás ráno opět čekají schody na Andělíček. Po výběhu je naplánovaný v útrobách fotbalového stadionu kruhový trénink a důkladné protažení.

schody-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Po dobrém a vydatném obědě  uvítali kluci relax v posteli. Po odpočinku se už těší na rozehraní druhého turnaje. V 15 hodin už ale budou kluci nastoupený  k odpolednímu tréninku, který bude zaměřený především na střelbu. Večer máme v plánu opět bazén, na který se kluci moc a moc těší. Po bazénu druhá večeře, kterou nám připravil Olda st., včetně oblíbené vysočiny, dohrání základní skupiny v turnaji, večerka a vytoužený spánek. Zítra nás čeká závěrečný zápas, kterým uzavřeme zimní soustředění v Sušici. Na rozloučení s Fufernou si kluci mohli vybrat, co jim místní kuchař uvaří k obědu. Zvítězil řízek s bramborovou kaší, i když někteří jedinci chtěli svíčkovou a ku podivu i guláš s knedlíkem.

fifa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

4. den - 22.1.2020

Budíček, snídaně, krátká informativní schůzka, dohrání semifinalových bojů a finále turnaje, ale hlavně rozlosování dvou týmů, kdy kapitány budou trenéři, Hofi st. a Fery. V Sušici to od samého rána vypadá na počasí jako včera, takže ráno menší mrazík a odpoledne příjemné sluníčko. Radost v takovém zimním  počasí trénovat.  V deset hodin nás tedy čeká  poslední tréninková jednotka, poté vyhodnocení soustředění ve společenské místnosti, vyhlášení vítězů obou turnajů FIFA 2020 a závěrečný oběd. Pro doplnění vítězem druhého turnaje fify se stala dvojce Mates s Járou, pro kterého to bylo druhé vítězné finále.

Ostře sledovaný los, na který dohlížel Olda st. určil složení týmů takhle:

ACS Hofi - Hofi st., Honajs, Olda, Dáva, Troji

FCVP Fery - Fery st., Hofi ml., Med, Mates, Jára

Hrát se bude 2 x 15 min, při remízovém stavu se budou kopat penalty. Tenhle zápas prostě bude mít vítěze.

ACS Hofi - FCVP Fery  13:14 (8:3)

První poločas prestižního zápasu zcela jasně ovlád Hofiho tým. Na hřišti působil fotbalověji a předvedl několik akcí na jeden dotek, které zakončoval do prázdné branky. Během několika minut odskočil Feryho týmu a nic nenasvědčovalo tomu, že by vítězem měl být někdo jiný než Hofiho tým. O přestávce proběhl ve Feryho týmu  důrazný pohovor k hráčům, což ve druhém poločase přineslo kýžené ovoce. Na začátku druhého poločasu šel Hofiho tým do šesti brankového trháku, ale pak se začali dít věci. Feryho tým se hecnul a po dvou gólech hlavou skóre otočil a později se dostal do vedení. Zlepšený výkon Feryho týmu měl na svědomí kapitán Fery, který své spoluhráče hnal hlasitě ještě do větších obrátek. Ve tří  minutovém nastavení Hofiho tým nastřelil Honajsem břevno, ale k vyrovnání už nedošlo a tak se FCVP Fery radovalo z vítězství.

Závěrem patří klukům velká pochvala za odmakané soustředění, přístup k tréninkovým jednotkám a závěrečnému mači.

Za Feryho tým skórovali : Hofi ml. 5, Med 3, Fery st. 2 (1 x hlavou), Novák (hlavou)

Za Hofiho tým: Honajs 2, Dáva 2, Troji 7 (1 x hlavou),  Hofi st.

 

mice.jpg

 

 

 

 

 

 

zapas-1.jpg

 

 

 

 

 

 

zapas-2.jpg