Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vestav Cup 2018 Kladno - 21.1.2018

21. 1. 2018

V rámci zimní přípravy  se náš tým v lednové neděli 21.1.2018 zůčastnil dvou turnajů. Polovina týmu cestovala za hranice do Chamu (SRN) a druhá polovina do města ocele Kladna. Tam nás čekal turnaj Vestav Cup, kterého se zúčastnilo 10 týmů, z nichž pořádající Kladno a Tempo mělo týmy dva. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po pěti, kdy do finalové skupiny postoupily první dva týmy, do skupiny o 5.-8. místo týmy ze třetích a čtvrtých míst základních skupin a poslední týmy si to rozdaly navzájem o 9. a 10. místo. Los nám přisoudil do skupiny "A", ligové týmy, a to AC Spartu Praha, FC Tempo Praha 1, SK Kladno 1 a FK Viktorii Žižkov. Kluci při pohledu na rozpis skupiny moc optimismem nehýřili, proto jsme byli v očekávání, jak zvládnou svůj první zápas v turnaji a jakým stylem hry, pojetím, aktivitou se budou na turnaji prezentovat.

1. SK Kladno 1 - SK Petřín Plzeň  2:4 

K prvnímu utkání jsme nastoupili proti domácímu Kladnu 1 a na soupeře vlétli a skóre zápasu otevřeli hned v první minutě. Hofman vybojoval ve středu hřiště svým rychlým napadáním míč, posunul ho do pravé strany na Olacha, který v zakončení nezaváhal. Ve druhé minutě !!!! to už bylo 2:0, kdy Hofman s Olachem sehráli po zisku míče v útočném území Kladna "ťukes", Olach poté předložil lahůdkovou pobídku ke vstřelení gólu  Domanskému, který jí s přehledem využil a my se mohli nečekaně radovat už podruhé. Soupeř byl naší aktivní hrou zaskočen, kluci makali dál a předváděli rychlý kombinančí fotbal. Další gólové radosti jsme se dočkali v 6. minutě, kdy Hrdlička rozehrával přímý kop z 16 metrů. Postavil si míč a jeho tvrdá střela tečovaná kladenským obráncem skončila se štěstím ve svatyni ocelářů. Ani vedení 3:0 nás neuspokojilo, kluci byli hladový po dalším gólu a nenechávali kladeňákům centimetry palubovky zadarmo. Odměnou nám byl čtvrtý gól v 9. minutě, kdy Hofman vystihl špatnou rozehrávku soupeře, navedl si balon do středu hřiště a brankáři soupeře nedal šanci. Vedení 4:0 v 10. minutě zápasu nás asi uspalo, polevili jsme v aktivní hře a hned jsme za to byli potrestáni. Domácí rozehráli přímý kop, my jsme si před naší brankou nepočínali důrazně a kladenský útočník na dvakrát překonal Martínka. Hra se vyrovnala a domácí vycítili, že by mohli se zápasem ještě něco udělat. Kluci vypadli z tempa a několika dobrými zákroky nás podržel Martínek. Kapituloval až ve 13. minutě, kdy domácí útočník proměnil sólový nájezd po naší hloupé ztrátě míče při zakládání útočné akce, a uzavřel tím brankový účet zápasu. Až na poslední tři minuty jsme domácí jasně přehráli a předvedli velmi kvalitní výkon.

Branky: Olach, Domanský, Hrdlička, Hofman

Asistence: Hofman, Olach

 

2. FK Viktoria Žižkov - SK Petřín Plzeň  2:2

Do druhého zápasu jsme chtěli vstoupit stejným způsobem, jako proti Kladnu, ale to se nám nepodařilo a tentokrát jsme v 1. minutě prohrávali my. Bylo to po chybné rozehrávce z obranného pásma, kdy útočník soupeře vystihl tuto přihrávku a sólový nájezd s přehledem proměnil. Na obdržený gól jsme reagovali nejlepším způsobem který je, a to rychlým pohybem, aktivitou a chutí zápas otočit, vyhrát. Naše aktivita byla odměněna už ve 4. minutě, kdy si na centr Olacha naběhl Hofman a  po několika odrazech od obránců se mu podařilo míč doslava dotlačit do branky. Po vstřelené brance jsme soupeře zatlačili a nevyužili několik slibných šancí. Za špatnou koncovku jsme byli potrestáni, kdy si v 11. minutě na dlouhý aut naběhl obránce Žižkova a nikým neatakovaný neměl problém míč uklidit do naší branky. Ani tento okamžik kluky nepoložil. Začali jsme soupeře napadat hluboko v jejich obranném pásmu, hned při rozehrávce a nutili je k chybám, kterých se pod vysokým presingem dopouštěli. Za aktivní pojetí hry jsme nemohli být odměněny jinak, než vyrovnávacím gólem. Ve 13. minutě Olach mazácky prostrčil míč mezi dvěma obránci na naběhnutého Hofmana, který stejně mazácky obstřelil vybíhajícího brankáře a my se mohli radovat z vyrovnání. Nutno podotknout, že zcela po zásluze.

Branky: Hofman 2

Asistence: Olach 2

 

3.  AC Sparta Praha - SK Petřín Plzeň  3:1

Ve třetím zápase nás čekala Sparta, favorit turnaje. Kluci byli před začátkem zápasu nabádáni, aby se i proti Spartě nebáli hrát a pokračovali stejně aktivním pojetím hry, jako proti Kladnu a Žižkovu. Od úvodního hvizdu se hrál vyrovnaný zápas ve vysokém tempu na obou stranách. Prvního zásahu ve 3. minutě se ale dočkali sparťané, i když autorem gólu byl Hrdlička, když v obranném skluzu si srazil míč do vlastní branky. K tomu je nutné napsat, že kdyby nechtěl míč hrát, ten by stejně doputoval k volnému hráči Sparty, který stál na druhé straně, než z které šel centr. My jsme však během minuty přišli s rychlou odpovědí v podobě vyrovnávacího gólu. Frank ve středu hřiště po velmi kvalitní a chytré přihrávce Šimla vymotal sparťanského obránce, nadechl se k sólovému úprku na bránu z poloviny hřiště a svůj povedený technický počin zakončil "gajdama" brankáři soupeře. Jak rychle jsme odpověděli my, tak stejným způsobem odpověděli k naší smůle i spaťané. V 5. minutě se při obranné činnosti nedohodli naši obránci a mírného zaváhání využil sparťanský útočník a prostřel do té doby velmi pozorného Martínka, který našim kluků hodně pomáhal při zakládání útočných akcí. Poté se hrál velmi pohledný, rychlý fotbal a kluci v ničem za sparťany nezaostávali. V 11. minutě nám nebylo přáno. Hofman v dobré pozici, tísněn obráncem nedokázal přesně zakončit, odražený míč jsme vybojvali zpět, vrátili ho zpět před branku, kde si ho našel volný Olach. Ten si prvním dotykem připravil gólovou střelu do odkryté branky, ale těsně před kopem ho za ruku zcela viditelně stáhl k zemi sparťanský obránce. K údivu všech v hale se však pokutový kop nepískal a to, že to penalta nebyla, snad viděl pouze rozhodčí! I samotný ternér Sparty uznal, že se mělo pískat. Tato situace podle mě rozhodla zápas, protože kluci na další odpověď už nenašli síly. Ve 13. minutě jsme nepohlídali náběh na dlouhý aut a sparťané tak stanovili konečné skóre zápasu na 3:1. Kluci se i přes prohru prezentovali výborným, obětavým výkonem a Spartě byli vyrovnaným soupeřem.

Branky: Frank

Asistence: Šiml

 

4.  FC Temp Praha 1 - SK Petřín Plzeň  2:1

V záverečném utkání základní skupiny nám šlo o hodně. V případě jakéhokoliv bodového zisku by jsme se probojovali do finálové skupiny, v případě prohry nás čekal boj o 5.-8. místo. Kluci si byli vědomi o co se hraje, ale hned z první akce Tempa v 1. minutě, po naší zbytečné ztrátě míče při rozehrávce jsme inkasovali. Byla to studená sprcha, ale z té jsme se rychle oklepali a začali Tempo přehrávat. Opět to bylo velmi dobrým pohybem, rychlým přistupováním a hlavně chutí zápas vyhrát. Za aktivitu jsme byli ve 3. minutě odměněny v podobě vyrovnávacího gólu. Olach po uvolnění se na pravé straně natáhl ke střele, brankář jeho jedovku pouze vyrazil k Hofmanovi, který pohotově zavěsil a udělal velikou radost všem petřínským fanouškům, kteří velmi hlasitě povzbuzovali.  Pak se hrál vyrovnaný zápas s hodně souboji, ale vše jsme ustáli a Tempo pomalu zatlačili na jejich polovinu. V 8. minutě ve slibné šanci Hofman nedal a pak se na hřišti začali dít věci, nic pro fanuška se slabým srdcem. V rozmezí 9.-10. minuty jsme si vytvořili tlak, kdy míč několikrát poskakoval skoro na brankové čáře Tempa a ke vstřelení gólu scházelo opravdu málo. A tak znovu platilo známé fotbalové přísloví " Nedáš, dostaneš". Tempo z rychlého brejku ve 12. minutě  do otevřené obrany skórovalo a dostalo se do vedení, které si průběhem zápasu vůbec nezasloužilo. Kluci se však nevzdali a do poslední vteřiny šli za vyrovnáním, což se nakonec i díky "fair play" trenérovi Tempa nepodařilo a boj o finalovou skupinu jsme tak prohráli. Ještě bych se chtěl ale vrátit k události z posledních vteřin zápasu, který se jen tak u zápasu dětí či mládeže nevidí. Deset sekund před koncem hracího času jsme měli házet z dobré pozice v našem útočném území aut. Byla to naše poslední možnost jak vyrovnat a tím si zahrát finálovou skupinu. Trenér Tempa však vzal míč z palubovky do svých rukou a dal ho házejícímu Hrdličkovi až vteřinu před vypršením času a ještě se u toho usmíval a radoval, že nás porazili. Nepochopitelné, neomluvitelné chování, obzvlášť když jde o trenéra, který by měl být pro své svěřence vzorem!

Branky: Hofman

Asistence: Olach

V základní skupině jsme skončili čtvrtý, ale !!!!!! Čekal nás tedy boj o 5.-8. místo, kdy se nám do tabulky započítal 1 bod za remízu se Žižkovem. V této skupině nás čekalo Tempo 2, TJ Praga Praha.

5.  FC Tempo 2  -  SK Petřín Plzeň  3:3

V tomto mači jsme chtěli Tempu vrátit porážku, která nás odsoudila k boji o 5.-8. místo. Zápas jsme nezačali vůbec špatně a v 2. minutě šli zásluhou Hofmana do vedení. Ten si naskočil na dlouhý aut Domanského a ač byl v tu chvíli na hřišti nejmenší, hlavou překonal brankáře Tempa. Naše vedení vydrželo do 5. minuty, kdy jsme si nepohlídali na krátko rozehraný aut Tempa, k tomu přidali nedůraz při obraně, což nemohlo dopadnout jinak než inkasovaným gólem. Za dvě minuty jsme si vzali vedení na svou stranu zpět, kdy Hofman svým důrazem sebral obránci míč a chladnokrevně zakončil. V tu chvíli jsme byli lepším týmem, lépe kombinovali. V 9. minutě opět zaúřadoval rozhodčí a opět v náš neprospěch. Zcela jasný aut pro nás otočil před zraky "trenéra Tempa", který se zase jen usmíval,  v náš neprospěch, čehož využili pražáci a do nesformované obrany podnikli rychlý brejk z něhož vyrovnali. Po vyrovnání se hrál vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. V 11. minutě jsme však inkasovali, kdy jsme si nepohlídali rychlý brejk, kterému předcházela naše neproměněná gólová šance. Kluci se však nevzdali a soupeře zatlačili. Ve 13. minutě jsem se po zásluze dočkali. Šiml vyvezl míč z obrany, dostal se s Frankem do přečíslení 2 na 1, chytrou přihrávkou přihrál Frankovi do gólové šance, který v nabídnuté šanci nezaváhal a upravil na konečných 3:3.

Branky: Hofman 2, Frank

Asistence: Domanský, Šiml

 

6.  TJ Praga Praha  -  SK Petřín Plzeň  1:2

V závěrečném zápase turnaje jsme změřili síly s Pragou. Od začátku to byl vyrovnaný boj, ale první kdo měl gólovou šanci jsme byli my. V 5. minutě šel sám na brankáře Hofman, ale bohužel nedokázal přesně zakončit. Gólové radosti jsme se dočkali až v 10. minutě. Hofman lišácky prostrčil míč mezi obránci na nabíhajícího Domanského, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve 12. minutě bylo ještě veseleji, kdy Hofman utekl obráncům a "gajdama" brankáři Pragy rozvlnil síť branky soupeře. Na drama v koncovce zápasu jsme si zadělali ve 13. minutě, kdy po našem nedůrazu v obraně soupeř z Prahy snížil na rozdíl jednoho gólu. To s kluky otřáslo a všichni i s fanoušky jsme popoháněli vteřiny časomíry k závěru utkání, protože v koncovce zápasu byla Praga i díky vstřelenému kontaktnímu gólu lepším týmem. Vítězství jsme díky obětavosti a vůli uhájili.

Branky: Domanský, Hofman

Asistence: Hofman

 

V turnaji jsme skončili na 6. místě. Po celou dobu turnaje jsem se prezentovali velmi dobrou kombinační hrou celého týmu, vycházející od brankáře Martínka, nasazením, chutí hrát fotbal a velkou bojovností.  Velkým úspěchem našeho týmu na turnaji bylo vyhlášení individuálních cen, kdy nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Filip Hofman !!!!!!!

 

Sestava:                           Martínek

                 Hrdlička  -   Žemlička         Domanský  -   Šiml

                 Olach  -   Vetengl               Hofman  -  Frank

 

 

kladno-tabulka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

kladno-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

kladno-3.jpg

 

 

 

 

 

     21.1.2018