Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC MAS Táborsko - SK Petřín Plzeň 0:3 (0:1)

12. 6. 2019

 

FC MAS Táborsko - SK Petřín Plzeň 0:3 (0:1)  Vaňourek, Hönig, Frank

Poslední zápas sezóny 2018/2019 české divize žáků jsme odehráli netradičně v úterý 4.6.2019 na hřišti Táborska. Na kvalitním trávníku pokropeném příjemným deštíkem se od úvodní minuty hrál výborný fotbal se všemi atributy, co k fotbalu patří. Na domácí jsme vyrukovali s nepříjemným vysokým napadáním, kterým náš styl hry hodně nechutnal. Domácí jsme prvních dvacet minut do ničeho vážnějšího nepustili, ti měli problém s rozehrávkou a rychle přicházeli o míče. Za naší opravdu kvalitní hru jsme byli po zásluze odměněny v podobě úvodní branky, kdy v 10. minutě Filip Vaňourek vystihl špatnou rozehrávku domácího brankáře a do odkryté branky chladnokrevně zavěsil. Domácí se v závěru prvního poločasu vymanili z našeho tlaku a díky výborným zákrokům Ondry Petra se odcházelo na přestávku za našeho jednobrankového vedení 1:0. Prvních dvacet minut zápasu bylo zcela v naší režii, kdy jsme předvedli opravdu hodně kvalitní výkon. Dá se říct, že to bylo z naší strany nejlepších dvacet minut v jarní části sezóny a kluci mohli být právem pyšni na svůj výkon.  O přestávce jsme udělali pouze jedu změnu, kdy Martina Olacha vystřídal Martin Frank. Ve druhého poločase jsme ze své aktivity nechtěli polevit, ale postupem času klukům  docházeli síly a hra se vyrovnala. Nadále jsme však drželi s domácími borci krok a z obou stran  se hrál výborný fotbal. K další změně v sestavě došlo ve 42. minutě, kdy dosud jediného střelce branky Filipa Vaňourka nahradil Sam Kacerovský. Přibývajícími minutami byla na hráčích vidět únava, protože se hrál z obou stran opravdu velmi fyzicky náročný fotbal. K třetí změně v naší sestavě došlo v 57. minutě, kdy Venu Koláříka nahradil Dan Křemenák. V 65. minutě po faulu na aktivního Sama Kacerovského jsme z naší pravé strany z dobrých dvaceti metrů zahrávali přímý volný kop, ke kterému se postavil náš "sniper"  Kuba Hönig. Po krátkém rozběhu vypustil ze své kopačky krásnou střelu přes domácí zeďˇ, míč se stočil do pravého růžku táborské svatyně a my se mohli jít radovat podruhé. Byla to fotbalová lahůdka, která podtrhla náš kvalitní výkon. Po vstřelené brance jsme střídali naposledy, kdy unaveného Filipa Hofmana vystřídal Tadeáš Sieber, který se posunul na pro něho netradiční post, levého záložníka. Poradil si s tím ale na jedničku, kdy po dvou minutách na hřišti asistoval při naší poslední brance na 3:0 Martinovi Frankovi, který svůj sólový nájezd na táboritu v brance mazácky proměnil, a tím zápas definitivně rozhodl v náš prospěch. V posledních třech minutách nás sice Táborsko zatlačilo, kdy jsme čelili několika rohovým kopům za sebou, ale díky obětavosti všech hráčů a dobrým zákrokům Ondry Petra, který podal v naší brance opět velmi kvalitní výkon, jsme vedení 3:0 uhájili a mohli se tak s touto sezónou rozloučit vítězně. 

Závěrem bych chtěl napsat dvě věci. Kdyby jsme se takovým výkonem, prezentovali v domácím zápase proti českým Budějovicím, nebo na Motorletu, mohlo být naše umístění v celkové tabulce o hodně lepší. K vynikajícímu  druhému místu v tak silné soutěži nám chyběly pouze tři body,  (jedno vítězství).  Je to ale sport, míč je kulatý. Konečné umístění na čtvrtém místě je i tak dobrý počin a třeba nám to vyjde v nadcházející sezóně.  Dál bych chtěl poděkovat všem naším fans  (fotbalovým mámám), které nás ve všech zápasech hlasitě povzbuzovali, vytvářeli výbornou fotbalovou kulisu a všichni soupeři nám mohli takovou podporu jen tiše závidět. Díky!!

Poslední věta komentáře v téhle sezóně patří Honzovi Domanskému, alias Domečkovi, který nejen že se dostal do regionální akademie, ale stal se  i hráčem FC Viktoria Plzeň. Tak ještě jednou,  aťˇse ti "Domečku" v novém působišti daří, jsi spokojený a splníš si svůj fotbalový sen. 

Branky:  Vaňourek, Hönig, Frank

Asistence: Sieber

Sestava:     

                                            Petr

              Hrdlička     Pleticha     Domanský      Šiml

Olach  (36´ Frank)    Hönig    Hrdina (K)     Hofman  (65´ Sieber)

       Kolářík  (57´ Křemenák)    Vaňourek (42´ Kacerovský)

img_20190611_111539.jpg

 

 

 

 

img_20190611_143439.jpg

 

 

 

 

img_20190611_111907.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

4.6.2019