Jdi na obsah Jdi na menu
 


XVI. memoriál Josefa Žaloudka - 5. místo

19. 1. 2020

Fotbalový rok 2020 jsme začali účastí na memoriálu Josefa Žaloudka, pořádaným  Viktorií Plzeň. Turnaje se zúčastnili prvoligové týmy FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, FK Příbram a divizní týmy SK Petřín Plzeň, FK Mostecký, FK Baník Sokolov a SpVgg SV Weiden (SRN).

FC Viktoria Plzeň - SK Petřín Plzeň  2:0

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti domácímu týmu FC Viktoria Plzeň a i přes obětavý a statečný výkon jsme na viktoriány nestačili a prohráli 2:0. My jsme si v utkání vypracovali dvě nadějné příležitosti, ale bohužel jsme je nedokázali využít. Viktoriáni se prosadili dvakrát po našich hloupých chybách, ale během zápasu se prezentovali fotbalovějším dojmem a dá se říct, že po zásluze vyhráli.

SK Petřín Plzeň - FK Příbram  2:4 (Trojan, Kolářík)

Ani ve druhém zápase jsme nebodovali, ale k zisku bodu jsme byli hodně blízko. Skóre zápasu jsme otevřeli my, ale Příbram ho slepenými brankami otočila a šla do tříbrankového vedení. My jsme snížili, ale Příbram pečetila výhru o dvě branky v závěru utkání, když jsme se snažili s vypětím všech sil vyrovnat. Autory našich gólů byl Luky Trojan a Vena Kolářík.

SK Petřín Plzeň - FK Mostecký 2:1 (Trojan, Kolářík)

Třetí zápas a konečně tři body. Skóre zápasu otevřel krásnou hlavičkou Luky Trojan, ale Mostu se podařilo vyrovnat. Vedení a zárověň zisk tři bodů nám vystřelil  Vena Kolářík. Most jsme přehráíli a po zásluze naplno bodovali.

SK Petřín Plzeň - FK Mladá Boleslav  1:5 (Kacerovský)

Zápas proti Mladé Boleslavi nám vůbec nevyšel a po zásluze jsme nebodovali. Boleslav hrála rychlý nátlakový fotbal a nadarmo nejsou její tři hráči v širší nominaci reprezentace ČR U15. Za nás se prosadil pouze Sam Kacerovský.

SK Petřín Plzeň - AC Sparta Praha 0:2

Nejpoveděnější zápas jsme odehráli proti favoritovi turnaje Spartě. Do osmé minuty to byl vyrovnaný zápas s naší mírnou převahou, kdy jsme nevyužili tutovku v podání Martina Franka a chvíli poté Kuba Hönig nastřelil tyčku. Pak ale přišla devátá minuta, naše menší zaváhání a Sparta trestala. V pokusu o vyrovnání jsme hru otevřeli, ale bohužel jsme inkasovali po druhé, kdy jsme si dali vlastní gól. Dvoubrankové vedení si sparťané už do konce zápasu pohlídali.

SK Petřín Plzeň - SpVgg SV Weiden  1:0 (Kolářík)

Po obědové hodinové přestávce jsme nastoupili proti jedinému zahraničnímu týmu Weidenu a zápas jsme neodehráli vůbec dobře. Na hřišti jsme se prezentovali bez pohybu, ospale a díky výbornému Ondrovi Petrovi drželi vyrovnaný stav. V poslední minutě se ale do míče po hezkém průniku z pravé strany opřel Vena Kolářík a rozhodl o našem utrápeném a né možná zaslouženém vítězství. Výkon proti Spartě a po polední  přestávce proti Weidenu byl jako den a noc.

SK Petřín Plzeň - FK Sokolov 4:0 (Pleticha, Hönig, Kolářík, Kacerovský)

V posledním zápase jsme změřili síly proti Sokolovu a byl to mač, který rozhodoval o konečném umístění. Zápas jsme zvládli vítězně a po brankách Honzy Pletichy, Kuby Höniga, Veny Koláříka a Sama Kacerovského jsme skončili na konečném pátém místě za kvartetem ligových týmů.

Sestava:  Petr, Pleticha, Hönig, Hrdlička, Žemlička, Trojan, Salák, Frank, Kolářík, Kacerovský

vlozit.jpg